2009 Filmleri


SÜT

Semih Kaplanoğlu'nun buyıl Venedik Film Festivali'nde gösterilen Süt adlı filmi yeni yılın ilk cuma günü gösterime çıkıyor. Kaplanoğlu Yumurta ile başlayıp Bal ile tamamlanan üçlemesinin bu halkasında yine bildik sinema dilinden taviz vermiyor. İşte filmin konusu: Yusuf liseyi bitirir ancak sınavda herhangi üniversiteye girmeyi başaramaz. O, büyük bir tutku ile şiir yazmaya devam etmektedir. Şiirleri, adını kimsenin bilmediği bazı edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır. Ama ne bu şiirlerin, ne de değeri günden güne düşen sütün Yusuf’a ve annesi Zehra’ya faydası vardır.

Yusuf bir gün annesiyle kasabanın istasyon şefi arasındaki gizli ilişkiyi keşfeder ve ne yapacağını şaşırır. Annesiyle ilgili gerçekler, içindeki gelecek kaygısı, hayatındaki hızlı değişim ve gençlikten yetişkenliğe atılan ilk adımların sancısı...Yusuf bunca sıkıntıyla baş etmeyi başarabilecek midir.



PAZAR: BİR TİCARET MASALI

Ben Hopkins'in imzasını taşıyan film, katıldığı yurt dışı ve yurt içi festivallerden alnının akıyla çıktı. Şimdi sıra seyirciyle buluşmasında. Tayanç Ayaydın'an Locarno'da en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran filmde kafası ticarete basan, karaborsayı iyi tanıyan, "Ne gerekirse bulurum" düsturuyla hareket eden ve kamyonetiyle sınır ötesi gidip gelirken ufak tefek kaçakçılık işleri çevirmekten de geri kalmayan; köşeyi dönmek isteyen gözükara Mihram’ın öyküsü anlatılıyor.


ALACAKARANLIK

Yılın en çok söz edilen yabancı filmlerinden biri. Kristen Stewart Robert Pattinson'ın başrollerini paylaştığı film, Stephenie Meyer’in romanından uyarlandı.



PANDORA'NIN KUTUSU

Yeşim Ustaoğlu'nun San Sebastian'da büyük ödül Altın İstiridye'yi kazanan filmi de yeni yılda seyirciyle buluşacak. Filmin konusu ise şöyle: Hayatlarını İstanbul’un farklı bölgelerinde sürdüren orta yaşlardaki üç kardeş, kendi hayat savaşlarını vermektedir. Birbirlerinden habersiz devam eden bu üç hayat, Batı Karadeniz dağlarında bir yerlerdeki köylerinden gelen bir telefonla bir anda birleşir. Yaşlı anneleri Nusret Hanım kaybolmuştur. Annelerini bulmak için köylerine dönen üç kardeşin hayatları zorunlu olarak kesişir. Yıllar sonra yeniden bir araya geldiklerinde, “Pandora’nın Kutusu” açılır ve saklı kalan pek çok sorun günyüzüne çıkar.

Filmin 90 yaşındaki kadın oyuncusu Tsilla Chelton'ın da San Sebastian'da en iyi aktris ödülünü aldığını da hatırlatalım.



YES MAN

Jim Carrey yine döktüyor. Filmin konusuna gelincea: Hayata dair hiç bir beklentisi olmayan Carl, hiç istemediği halde bir kendi kendine yardım seminerine katılır. Seminerin lideri, katılımcıları daha çok “evet” diyerek hayatlarını değiştirmeleri konusunda yüreklendirir. Carl bu öneriye başlangıçta şüpheyle yaklaşır ancak bir süre kendini olayların akışına bırakır. Carl kısa bir sürede, içindeki “evet” gücünü açığa çıkartır.



VICKY CRISTINA BARCELONA

Woody Allen'ı özleyenler için tam da ona özgü bir film. ÜStelik başrollerde Javier Bardem, Scarlett Johansson ve Penelope Cruz var.



GÜZ SANCISI

Tomris Giritlioğlu bu kez Türkiye'nin yakın tarihinin en çalkantılı günlerini beyazperdeye taşıyor. Yılmaz Karakoyunlu'nun romanından uyarlanan filmin kadrosunda Beren Saat, Murat Yıldırım, Okan Yalabık gibi genç yetenekler var. Film, bir gahişe ile muhafazakar bir aileden gelen bir gencin aşkı çerçevesinde 6 ve 7 Eylül olaylarını anlatıyor.



PASSENGERS

Rodrigo Garcia'nın yönettiği filmin başrollerinde Anne Hathaway Patrick Wilson var. Filmin konusu ise şöyle: Hocası, genç terapist Claire Summers’ı, korkunç bir uçak kazasından sağ kurtulan beş yolcuya yardımcı olmakla görevlendirir. Claire’i bekleyen zorlu görev, uzatılan yardım elini reddeden Eric’in kazayı bahane ederek kendisine açıkça yaptığı kur yüzünden daha da güçleşmektedir.



THE UNBORN

Bazen ölümden sonra ruh cennete gitme yolunu ararken, şeytani bir durumla lanete uğrayarak değişir.Kendine yeni bir beden bulana kadar dünyalar arasında sonsuza dek kaybolmak zorundadır. Bazen de tam olarak isteğine kavuşur ve kendine yeni bir beden bulur. Bu olay tam da Casey Beldon adındaki daha çocukken kendisini terkettiği için annesinden nefret eden bir kızın başına gelir. Ama Casey annesinin onu neden terkettiğini fazla geçmeden olağandışı olayların başına gelmesiyle anlamaya başlar...

David S. Goyer 'in yönettiği filmde Carla Gugino, Meagan Good, Gary Oldman oynuyor.


KÖRLÜK

Jose Saramago'nun romanından uyarlanan filmin kadrosunda Julianne Moore, Gael Garcia Bernal, Alice Braga var. Yönetmen koltuğunda ise Brezilya sinemasının yükselen yönetmenlerinden Fernando Mereilles oturuyor.

Kaynak Daha Fazla www.bigglook.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Kategori

2009 Filmleri 3 Maymun Akıllı Ol aksiyon Alacakaranlık animasyon Another Cinderella Story Aramızda Casus Var AROG Arog film yorum Aşk Kurbanları Aşk ve Üniversite Avustralya Aynalar Bay Evet Before The Fall Benim Çılgın Türk Düğünüm Beyaz Melek bilgisayar bilimkurgu Bolt Buz Devri 3 Caminin Kilisesi Can Dündar ve Mustafa Canavar (Cloverfield) Çılgın Dostlar 2 Destere Donkey Punch dram Dunyanin Durdugu Gun Eden Lake ekran koruyucu fantastik Felon 2008 Fırtına Film Festivali film indir filmhaber filmxfilm gerilim Get Smart gizem Gomorrah Güneşi Gördüm High School Musical 3 Hizli ve Ofkeli 4 Iscariot Issız Adam İnanmak İstiyorum indir İstanbul Belgeseli İz izle James Bond 22 Kaçış Kandahar Karanlıkta Tek Başına 2 Klon Savaslari komedi korku macera Madagaskar 2 Manhunt 2008 Married Life microsoft Mirrors Aynalar Mor Fırtına Muro filmi Mutant Günlükleri Mürekkep Yürek Operasyon Valkyrie Osmanlı Cumhuriyeti Ölüm Çığlığı Pineapple Express politik Quantum of Solace Recep İvedik 2 Resimdeki Hayalet Korku ROMANTIK Running Scared Sahtekar savas Seksi filmler Senior Year Sıcak Sibirya Ekspresi Son Cellat Son Ders Sonbahar Star Wars Stargate Continuum Storm Warning suc Suç Çıkmazı Şafak Harekatı Şeytanın Pabucu Şeytanın Pabucu film indir Tele kız The Gene Generation The X-Files Titanik 2 Transporter 3 Tropik Fırtına Üçüncü Gün vizyon Wall-E Yağmurdan Sonra Yalanlar Üstüne Yıldız Gemisi Askerleri 3 Yolcular Zafer ve Gurur