Yağmurdan Sonra




Yağmurdan Sonra Filminin Konusu
12 Eylül askeri darbesinin hemen ardından, fikirlerinden ötürü tutuklanan Nuri İlker (Serhan Yavaş) isimli yazar, ülkenin o dönemde içinden geçtiği talihsiz ve ‘hoyrat’ günlerden fazlasıyla nasibini almış, ağır işkenceli sorgularda kalmış ve pek çok kapalı cezaevinde yıllarını geçirmek durumunda kalmıştır. Cezasını tamamlamasına 9 (dokuz) ay kala ise, ‘iyi halinden‘ dolayı Gökçeada Yarı Açık Cezaevine sevk edilmiştir. Bu durum, görünüşte onun için olumlu bir gelişme olsa da, Gökçeada onun yaşamının son derece önemli bir yer olacaktır.

Cezaevinin ‘yarı açık’ yapısı nedeniyle alışmadığı kadar farklı bir yaşama başlayan Nuri, kısa zamanda bu yeni duruma ayak uydurmaya başlasa da, cezaevinin siyasal olarak karşıt görüşlü müdürü Halim Özay (Turan Özdemir) ile ilk anlardan itibaren başlayan gerginlik, öykünün sonunda onu nasıl bir yol itecektir. Ancak bu yol, onun tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Zira yaşamında belki de ilk kez tattığı bir duyguyla, üzüm bağlarındaki çalışmalar sırasında tanışıp aşık olduğu Sumru Özay (Pelin Batu) da ona eşlik edecektir!

Halim ile yaklaşık 8 (sekiz) yıldır evli olan Sumru‘nun dramı da Nuri’ninkine benzeştir. Çünkü Sumru hiçbir zaman kocasını sevememiş, onunla dünyaları ve fikirleri ile yaşamı yorumlayışları hep apayrı olmuştur. Aralarındaki yaş farkı ve bir de bunun üzerine, Halim’in iktidarsızlığı ile çocuksuz kalışları eklenince evlilik Sumru için bir ‘angarya’ olmuşken, Halim’in durumu ise farklıdır.

Zira Halim ilk günden beri Sumru’ya tutkuyla bağlı ve ama ona hiçbir zaman erişememenin acısını yaşamaktadır. Mesleği gereği yaşamında, etrafındaki herkesin ona biat etmesine alışmış olan Halim, Sumru’ya giden yolu ise bir türlü keşfedememiştir. Geçen uzun yıllar içinde Sumru onun için tam bir ‘zaaf‘ haline gelmiş, artık Sumru’yu ‘keşif‘ umudu çok kuvvetli biçimde değildir. Ancak yine de Sumru’nun yakınlarında olması, resmi bir bağ ile ona bağlı olması onu yaşama bağlayan tek gerçektir.
indir
Tür : Dram / Politik
Gösterim Tarihi : 26 Aralık 2008
Yönetmen : Görkem Turgut
Senaryo : Görkem Turgut
Yapım : 2008, Türkiye


Yağmurdan Sonra filmini indir


Yağmurdan Sonra izle



0 yorum:

Yorum Gönder

Kategori

2009 Filmleri 3 Maymun Akıllı Ol aksiyon Alacakaranlık animasyon Another Cinderella Story Aramızda Casus Var AROG Arog film yorum Aşk Kurbanları Aşk ve Üniversite Avustralya Aynalar Bay Evet Before The Fall Benim Çılgın Türk Düğünüm Beyaz Melek bilgisayar bilimkurgu Bolt Buz Devri 3 Caminin Kilisesi Can Dündar ve Mustafa Canavar (Cloverfield) Çılgın Dostlar 2 Destere Donkey Punch dram Dunyanin Durdugu Gun Eden Lake ekran koruyucu fantastik Felon 2008 Fırtına Film Festivali film indir filmhaber filmxfilm gerilim Get Smart gizem Gomorrah Güneşi Gördüm High School Musical 3 Hizli ve Ofkeli 4 Iscariot Issız Adam İnanmak İstiyorum indir İstanbul Belgeseli İz izle James Bond 22 Kaçış Kandahar Karanlıkta Tek Başına 2 Klon Savaslari komedi korku macera Madagaskar 2 Manhunt 2008 Married Life microsoft Mirrors Aynalar Mor Fırtına Muro filmi Mutant Günlükleri Mürekkep Yürek Operasyon Valkyrie Osmanlı Cumhuriyeti Ölüm Çığlığı Pineapple Express politik Quantum of Solace Recep İvedik 2 Resimdeki Hayalet Korku ROMANTIK Running Scared Sahtekar savas Seksi filmler Senior Year Sıcak Sibirya Ekspresi Son Cellat Son Ders Sonbahar Star Wars Stargate Continuum Storm Warning suc Suç Çıkmazı Şafak Harekatı Şeytanın Pabucu Şeytanın Pabucu film indir Tele kız The Gene Generation The X-Files Titanik 2 Transporter 3 Tropik Fırtına Üçüncü Gün vizyon Wall-E Yağmurdan Sonra Yalanlar Üstüne Yıldız Gemisi Askerleri 3 Yolcular Zafer ve Gurur